1 de desembre: dia mundial de la lluita contra la SIDA

En motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA us volem explicar una de les coses que vam fer durant el darrer viatge de cooperació fet a Burkina Faso el passat maig de 2015.

Un dels objectius que teníem des d’Ajuda’m a Viure durant aquest viatge va ser el de revisar l’estat de salut de tots els nens i nenes de la Casa d’Acollida, i dins d’aquesta revisió s’hi incloia la Prova ràpida de detecció del VIH. Tal i com és ben sabut, hi ha una elevada incidència i prevalença de VIH a l’Àfrica i desconeixiem la situació immunològica dels nenes i nenes de la casa d’acollida, motiu pel qual consideravem que era necessari realitzar aquesta activitat preventiva per poder actuar amb conseqüència.

Gràcies a la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, a través del Sr Benet Rifà, vam aconseguir els kits de detecció ràpida de VIH per tots els nens i nenes de la Casa d’Acollida.

vih3

Preparació del material

Per a la realització de la prova ràpida de detecció del VIH es necessita una petita mostra de sang que s’obté de la punxada d’un dit amb una llanceta. Aquesta gota de sang es posa en una tira reactiva que ha de ser llegida en els minuts posteriors.

 

vih1

Prova ràpida de detecció del VIH

Es diu prova de detecció ràpida perquè el temps des la punxada fins a l’obtenció del resultat és d’uns 15 minuts. Detecta anticossos en front al virus de la immunodeficiència humana (VIH). Un resultat positiu requereix una confirmació posterior a través d’altres tècniques de laboratori, mentre que una resultat negatiu descarta la infecció i no precisa confirmació. 

 

Durant dos dies vam dedicar la nostra activitat a la salut dels nens i nenes de la Casa d’Acollida.

revisió nens

Realitzant la revisió de salut

Al matí, els vam tallar i pesar per valorar l’existència de retràs en el creixement i/o signes de desnutrició que precisessin més estudis o seguiment especial.  Es van revisar les cartilles de salut de tots ells, l’estat vacunal i les visites mèdiques que han precisat al Dispensari de Guiba.

 

revisió noe1

Realitzant la revisió de salut

Una vegada finalitzada la revisió  vam començar amb la prova ràpida de detecció del VIH.

IMG_4673

Tot a punt per la realització de la prova al nens i nenes

El gran nombre de proves a realitzar (25 nens) i amb un temps de lectura de resultats de 15 minuts ens va obligar a ser molt disciplinats amb la identificació de les tires de cada un dels nens i nenes, i amb una de les cooperants que es dedicava només a la lectura final.

IMG_4672

Prova ràpida de detecció del VIH

vih4

Prova ràpida de detecció del VIH

Vam poder realitzar les proves a tots els nens i nenes de la casa d’Acollida, realitzant-se la tècnica correctament i en cap d’ells va sortir positiva. Posteriorment vam registrar els resultats a les seves corresponents cartilles de salut.

grupo2 2012

Totes les proves han sortit negatives!

I així finalitzava la nostra activitat preventiva amb un gran somriure gràcies als resultats obtinguts! 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en burkina faso, cooperació, Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s